سیگنال ماژول، کاربرد و انواع آن در PLC و صنعت

توضیحاتی جامع و کاربردی در مورد سیگنال ماژول، کاربرد و انواع آن در PLC و صنعت

آشنایی اولیه با سیگنال ماژول، کاربرد و انواع آن در PLC و صنعت

سیگنال ماژول

SM

SM مخفف سیگنال ماژول، به کارت های ورودی خروجی گفته میشود و منظور از آن، کارتهای AI DO DI و A0 می باشد. در این بخش به بررسی این کارت ها می پردازیم.

کارت ورودی دیجیتال (DI)

همان طور که قبلا اشاره شد، به منظور دریافت سیگنال های الکتریکی دیجیتال و تبدیل آن به دیتا، از کارت DI استفاده میشود. یکی از مشخصه های مهم در کارت های دیجیتال ورودی، محدوده صفر و یک منطقی می باشد. برای هر کارت، از طرف شرکت سازنده کارت و با توجه به ولتاژ ورودی کارت، محدوده ای برای صفر منطقی و محدوده دیگری برای یک منطقی در نظر گرفته می شود. اگر سیگنال ارسالی به کارت، در محدوده تعیین شده برای صفر منطقی باشد، کارت آن را به عنوان دیتای صفر منطقی (حالت قطع) در نظر می گیرد. اگر سیگنال ارسالی به کارت، در محدوده تعیین شده برای یک منطقی باشد، کارت آن را به عنوان دیتای یک منطقی (حالت وصل) در نظر می گیرد.

مثلا در کارتهای DI مدل 24V زیمنس، ولتاژ 3V- الى 5V+ به عنوان محدوده صفر؛ و ولتاژ 13V+ الی 30V+ به عنوان محدوده یک منطقی در نظر گرفته شده است. به شکل ۱۷.۷ توجه نمایید.

سیگنال ماژول، کاربرد و انواع آن در PLC و صنعت

انواع کارت های DI

روی کارت های DI یک کد درج می شود که بیانگر برخی از خصوصیات و مشخصات کارت می باشد. مثلا کارت DI 32xDC 24V دارای ۳۲ عدد ترمینال ورودی بوده و ولتاژ ورودی آن 24V DC میباشد. کارتهای DI درS7-300 را با توجه به سه مشخصه می توان به انواع مختلف تقسیم بندی نمود. این مشخصات عبارتند از:

تعداد ورودی ها: تعداد ترمینال های ورودی در کارت های DI می تواند ۴، ۸، ۱۶، ۳۲ یا ۶۴ عدد باشد. 

ولتاژ ورودی: نوع ولتاژ ورودی به کارت می تواند AC یا DC یا عمومی (UC) باشد. گستره ولتاژ ورودی نیز می تواند 230V AC ،120V AC ،۴۸-125V DC ،24V DC باشد.

قابلیت های ویژه: برخی از کارت های DI دارای قابلیتهای ویژه ای می باشند که کارت را قادر می سازد برخی از خطاها را شناسایی نماید. مشخصه این کارت ها وجود کد Interrupt در نام ماژول می باشد. خطاهای قابل تشخیص توسط این کارت ها عبارتست از قطعی سیم و اشکال در تغذیه سنسور. شكل ۱۸.۷ چند نمونه کارت DI را نشان میدهد.

سیگنال ماژول، کاربرد و انواع آن در PLC و صنعت

سیگنال ماژول

قطعات جانبی کارت های DI 

هر کارت DI نیاز به دو قطعه جانبی دارد:

Bus Connector: این قطعه همراه با کارت به صورت رایگان ارائه شده و در جعبه کارت خریداری شده، موجود است. از Bus Connector برای اتصال کارت به سایر کارت ها استفاده میشود.

Front Connector: کانکتوری است که سیم کشی به آن انجام شده و سپس در جلوی کارت نصب می گردد. این کانکتور دارای دو نوع ۴۰ پین و ۲۰ پین است که برای تمام انواع کارتهای دیجیتال و آنالوگ قابل استفاده می باشد. در هنگام خرید کارت های SM، باید Front Connector را به صورت جداگانه سفارش و خریداری نمود.

شکل ۱۹.۷ دو نمونه Front Connector را نشان میدهد.

سیگنال ماژول، کاربرد و انواع آن در PLC و صنعت

آدرس : تهران – بلوار کشاورز- خیابان ۱۶ آذر جنب انتشارات دانشگاه تهران – پلاک ۴۵ – طبقه ۴ – واحد۹

همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۶٫۰۰ واتساپ و تلگرام : ۰۹۰۵۹۶۲۶۹۰۰ ایمیل : info@rahyaranlms.ir

تلفن : ۶۶۱۷۶۱۹۶ (۰۲۱)

ساعات اداری : شنبه – پنجشنبه : ۰۹:۰۰ – ۱۶:۰۰

وب سایت ها

 www.kishtech.ir www.kishindustry.ir www.rahyaranlms.ir www.kishindustry.com www.portal.kishtech.ir www.irlift.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *